genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 3 april 2013

Havermoutkoekjes, voedselzandlopergewijs snoepen

Dagje vrij vandaag, beetje tijd om te experimenteren, beetje luieren, ja, dit is voor mij natuurlijk kokkerellen. Zoet voor bij de thee, lekker gebakje voor tussendoor,en je hoeft niet te piekeren. Bevat geen granen, bevat geen suiker, de vetten zijn plantaardig en dan ook nog een eitje. Als we er chocolade bijdoen, dan is het zwarte van meer dan 80 %. Gewoon genieten!
We gaan aan de slag met havermout om een echte lekkernij te maken.
Gebruik 250 gr gemixte havermout, 1 ei, 125 gr sojamargarine, 12.5 gr stevia en bakvaste chocoladeparels.
Meng alles dooreen en dan bekom je beslag, zijnde de slang van hierboven. Je kan er natuurlijk ook figuurtjes van maken, maar ik kies voor schijfjes.
En kijk dit is het resultaat.
Bakken gedurende 13 minuten op 220 °C.
Ben je in een creatieve bui, voeg dan kleurstof toe en maak allerlei figuurtjes. Veel succes!

1 opmerking:

  1. Christine Deopere8 april 2013 om 21:19

    Vandaag deze koekjes gemaakt. Ze zijn super lekker!

    BeantwoordenVerwijderen