genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 13 april 2013

Opgevulde tomaat, voedselzandlopergewijs met blonde linzen geprepareerd

Een koude opgevulde tomaat als lunch deze middag?
We gaan aan de slag met blonde linzen, appelsiensap, rozijntjes, opgeklopte sojaroom, bieslook en we kunnen er weer tegenaan.
Voor het opvullen van 4 tomaten gebruiken we?
Inderdaad
  • 4 tomaten, 
  • 100 gr blonde linzen,
  • sap van 2 appelsienen, 
  • 50 gr rozijntjes, 
  • bieslook
  • 50 à 100 ml opgeklopte sojaroom

Spoel de linzen en laat ze een tijdje weken in koud water. Zet ze in ruim veel water op voor 22 minuten (ze mogen niet te plat zijn). Laat ondertussen de rozijntjes weken in het sinaasappelsap.
Klop de sojaroom half stijf. Snij de bieslook fijn.
Hol de tomaten zoveel mogelijk uit, hou een hoedje apart. Snij het uitgeholde vruchtvlees fijn.

Als de linzen gaar zijn, uitgelekt en koud, kunnen we onze tomaat aankleden.
De linzen mengen met de fijngesneden tomaat, de sojaroom (subtiel gebruiken), peper en zout, bieslook en de uitgelekte rozijntjes. Eventueel een beetje van het sinaasappelsap toevoegen om een mooie homogene massa te verkrijgen. De mengeling in de uitgeholde tomaten scheppen.
Ziezo, de hongerige magen mogen aanschuiven aan deze gezonde tafel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen