genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 18 april 2013

Rabarbertaart, glutenvrij en voedselzandlopergewijs genieten op donderdag!

Dagje vrij, genieten van de zon en van de tijd en dat resulteert in...kokkerellen.
We maken een rabarbertaart, los uit het vuistje. Heb zin in glutenvrij gebak, zo kan Daniëlle ook mee genieten. Heb zin in voedselzandlopergebak, zo kan ik ook mee genieten ;-)
Kortom, geen getreuzel, op een uurtje tijd heb je de max! Lekker zelf gemaakt, niets prefab, niets om je schuldig over te voelen, alles zelf gedaan (en dan ook zelf opgegeten...)
We gebruiken
  • 250 gr sojabloem
  • 125 gr kokosolie
  • 75 gr stevia (kijk de verhouding stevia-suiker na want er zijn verschillende soorten, dus voor de duidelijkheid 125 gr suiker heb je nodig)
  • 1 pakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • rabarber, voldoende om een vorm van 28 cm mee te vullen
En aan de slag.
Meng de eitjes met de stevia, en goed loskloppen. Laat de kokosolie beetje zacht worden en voeg toe. Eindig met de sojabloem en het bakpoeder.

Je krijgt een stevige deegbal. Spoel je siliconevorm uit en bekleed de bodem met een deel van het deeg (goed uitdrukken en niet zoals ik deed: te dik leggen en niet voldoende hebben om een volledige bovenlaag te creeëren).
Snij de rabarber erop.
Leg de rest van het deeg op de rabarber en druk aan.
Bak gedurende 45 minuten op 185°C.
En kijk, een geslaagd project, njammie!


Ja de fotograaf wou ook al aan de taart beginnen zie ik....

2 opmerkingen:

  1. Hoi Carine,

    Ziet er lekker uit, zou ik graag vanavond proberen! Gebruik je verse rabarber voor deze taart? En doe je die rauw in de oven, of bewerk je hem nog voor?
    Ik hoor het graag!

    Lieve groetjes Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blij dat je enthousiast bent. Ik gebruikte inderdaad verse rabarber, was dan volop het seizoen en de rabarber gaat er gewoon rauw in.
      Veel succes :-)

      Verwijderen